ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΘΕΜΑ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕΚΑ ΣΤΗΝ DOMOTEC 2018

Δυναμική παρουσία είχε και φέτος ο ΣΕΚΑ στην έκθεση DOMOTEC για την ανακαίνιση, δόμηση και εξοικονόμηση ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε 26-29 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo με διοργανώτρια την εταιρεία ROTA.

Η παρουσία του ΣΕΚΑ είχε και πάλι ομαδικό χαρακτήρα συμμετέχοντας  και ενημερώνοντας επαγγελματίες και ιδιώτες με τον δικό του χώρο ενημέρωσης αλλά και με αρκετά περίπτερα επιχειρήσεων – μελών.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Open Space,  πραγματοποιήθηκαν για ακόμα μια χρονιά, υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, καθημερινές παρουσιάσεις, case studies και προβολές λύσεων και εφαρμογών πάνω στην Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση, τις Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης.

Δύο από αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις, διάρκειας 1 ώρας, διοργανώθηκαν από τον ΣΕΚΑ .

DAY 1 – Σάββατο 28 Απριλίου

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου, με θέμα  «Εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ  – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο πρόγραμμα».

Η συνάντηση απευθυνόταν στους κατασκευαστές αλουμινίου αλλά και σε μηχανικούς, ενεργειακούς επιθεωρητές και ιδιώτες.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας ήταν μεγάλη και ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Σωκράτης Ξανθόπουλος, υπεύθυνος επικοινωνίας και διοργανωτής των εκδηλώσεων του ΣΕΚΑ και ο Πρόεδρος του ΣΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Διαμαντής.

Την βασική εισήγηση έκανε ο κ. Γιώργος Μαρκογιαννάκης,  Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc , Ενεργειακός Σύμβουλος.

DAY 2 – Κυριακή 29 Απριλίου

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου, με θέμα  «Νέες Τεχνικές οδηγίες ΤΕΕ για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων »

Στην συνάντηση αναλύθηκαν οι προσθήκες / επικαιροποιήσεις και οι αλλαγές που επιφέρουν οι νέες

Τεχνικές Οδηγίες ΤΕΕ και αφορούν τις κατασκευές κουφωμάτων.

Η εισήγηση του θέματος έγινε από τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Μαδεμοχωρίτη.

Έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση, στην οποία καταγράφηκαν ιδέες και προτάσεις προς επεξεργασία από τις ομάδες εργασίας του συνδέσμου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εισηγητές μας, κ.κ. Μαρκογιαννάκη και Μαδεμοχωρίτη για την στήριξή τους στις  προσπάθειες του συνδέσμου μας για έγκυρη ενημέρωση.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων του ΣΕΚΑ και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την διοργανώτρια εταιρεία ROTA για την άψογη συνεργασία.

ABOUT THE AUTHOR

dmtrs