Επίσημος Φορέας Κατασκευαστών Αλουμινίου

Ο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ» είναι μη κερδοσκοπικός σύνδεσμος, με έδρα στην Αθήνα, ανοιχτός σε οποιαδήποτε επιχείρηση μικρή ή μεγάλη επιθυμεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ποιότητας του ελληνικού κουφώματος αλουμινίου. Είναι μέλος της FAECF (Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Κουφωμάτων). Η ιδέα ίδρυσής του προήλθε από την επιτακτική ανάγκη της ένωσης των Ελλήνων κατασκευαστών, σε όποιο σημείο της Ελλάδος κι αν βρίσκονται. Είναι συνεχής η προσπάθεια για Πανελλαδική δικτύωση με ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ, για την ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση της ποιοτικής εξέλιξης του κλάδου. Ο ΣΕΚΑ απαρτίζεται από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, που τις ενώνουν υψηλοί στόχοι και το εντονότατο ενδιαφέρον συμμετοχής και παρέμβασης στα νέα δεδομένα, που διαμορφώνονται στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Ο Σύνδεσμος διοικείται από δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται ανά διετία από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Οι οικονομικοί πόροι του Συνδέσμου προέρχονται από το δικαίωμα εγγραφής και τις μηνιαίες εισφορές των μελών, το ύψος των οποίων καθορίζεται από τη Γενική Συνέλευση, με απόφαση τουλάχιστον των 2/5 των μελών του, και από ειδικές χορηγίες εταιρειών, οι οποίες στηρίζουν οικονομικά τα ετήσια προγράμματα δράσεων του ΣΕΚΑ.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου είναι μέλος:

  • Της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου
  • Της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών (FAECF)
  • Επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων για Ποιότητα & Ανάπτυξη (ΣΕΠΑΚ)
  • Μέλος του Συμβουλίου Αξιοπιστίας της SWISS Approval
  • Mέλος της Πρωτοβουλίας για την Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας
  • Συνεργάζεται με την ENTERPRISE CREECE (Εθνικός φορέας για την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα των επενδύσεων και των εξαγωγών) στην εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων κατασκευών αλουμινίου και την παροχή των απαραίτητων γνώσεων και μεθόδων για την προώθηση των προϊόντων που διαχειρίζονται στη διεθνή αγορά.
  • Συνεργάζεται με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όσον αφορά Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το Ινστιτούτο Κατασκευών Αλουμινίου (ΙΝ.Κ.ΑΛ.) αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας του Σ.Ε.Κ.Α. σε θέματα εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου του Αλουμινίου, είναι ο μοναδικός φορέας έγκυρης και εξειδικευμένης εκπαίδευσης και αυτό είναι επίσημα καταγεγραμμένο στον πίνακα «Ταξινόμησης των νέων τεχνολογιών και δεξιοτήτων και καταγραφής της υπάρχουσας εκπαίδευσης και πιστοποίησής τους». Από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Οκτώβριο του 2008 έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς 106 σπουδαστές. Τις ημερίδες και τα σεμινάριά του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 750 άτομα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕΚΑ

  • Ίδρυση Σχολής Τεχνιτών Αλουμινίου στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα.
  • Tεχνική υποστήριξη στις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε μόνιμη βάση.
  • Τράπεζα Αίματος για τα μέλη του ΣΕΚΑ και τους συγγενείς τους.