Η Αγορά στη μετά COVID Εποχή – Κυκλική Οικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Αγορά στη μετά COVID Εποχή

Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για την αγορά στη μετά covid εποχή, θα πρέπει να κάνουμε μία αναδρομή για το πού βρισκόμασταν και πού έχουμε φτάσει σήμερα. Σε αυτή την αναδρομή ξεκινάμε από την αρχή της κρίσης, μιας και τότε ζήσαμε ένα σοκ, είδαμε επιχειρήσεις να έρχονται σε αδιέξοδα, όμως προχωρήσαμε μπροστά, φτάσαμε στα capital control, πάλι πανικός, όμως ανακάμψαμε και από αυτό και σιγά-σιγά ξεκινήσαμε να βλέπουμε με μεγαλύτερη ακόμη αισιοδοξία ένα μέλλον επιχειρηματικό να ανοίγεται μπροστά μας.

Όμως, μία νέα καταιγίδα ήρθε, λεγόταν κορονοϊός. Είναι σημαντικό να δούμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Τι πρέπει να προσέξουμε, προς τα πού θα πρέπει να κατευθυνθούμε, πώς θα σταματήσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, πώς θα δούμε την αγορά με ψυχραιμία και επιχειρηματική λογική, να αρχίσουμε να δίνουμε την ποιότητα και την προστιθέμενη αξία στο προϊόν μας με το ανάλογο κόστος πάντα, ώστε να έχουμε μια σωστή επιχειρηματική δράση προς όφελος της επιχείρησής μας.

Διαβάστε όλο το άρθρο του προέδρου του ΣΕΚΑ, Κώστα Διαμαντή εδώ


Κυκλική Οικονομία
και σχεδιασμός προσόψεων κτιρίων

Ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής υλικών και υπεύθυνος για το ένα τρίτο του συνόλου των παραγόμενων αποβλήτων. Η πλειονότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου ούτε να ανακυκλωθούν· δεδομένου ότι δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν, αφού επιτελέσουν τον σκοπό τους, γίνονται απορρίμματα. Σε έναν κόσμο που καταβάλλει προσπάθειες εξοικονόμησης πόρων, στόχος όλων, χωρίς να αναχαιτιστεί η πρόοδος, είναι η δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος διαβίωσης.

Ο ρόλος της Κυκλικής Οικονομίας είναι καθοριστικός για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Ποια είναι η σημασία της κυκλικής κατασκευής και του σχεδιασμού με γνώμονα την αποσυναρμολόγηση των υλικών;
Γιατί είναι ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον η προσαρμοστικότητα και η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των κτιρίων και των προσόψεων;
Ποιες λύσεις προσφέρει το σύστημα αεριζόμενης πρόσοψης και το σύνθετο πάνελ αλουμινίου για τις προσόψεις του μέλλοντος;

Διαβάστε όλο το άρθρο της Elval Colour εδώ


Ξενάγηση στη VASGLASS

Στελέχη του Συνδέσμου μας επισκέφτηκαν πρόσφατα τις εγκαταστάσεις της VASGLASS, πρότυπης ελληνικής εταιρείας επεξεργασίας υαλοπινάκων, με σπουδαίες υποδομές και έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον των κατασκευών και την ποιότητα των έργων, τον ρόλο των υαλοπινάκων στις κατασκευές αλουμινίου, τις νέες τεχνολογίες και τις επενδύσεις της εταιρείας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ μας.

Αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη γνωριμία μας με μια πρωτοπόρα ελληνική εταιρεία κατεργασίας γυαλιού, ελπίζουμε να έχουμε παρόμοιες ευκαιρίες εποικοδομητικών συναντήσεων στο μέλλον.


ABOUT THE AUTHOR

dmtrs